Kuka olen


AMK naprapaatti Katja LindNaprapaatilla olet hyvissä käsissä

Tavoitteeni on tarjota asiakkaille monipuolista, käytäntöön ja lääketieteeseen perustuvaa hoitoa ja tätä kautta tarjota asiakkailleni kivutonta arjessa toimimista.

Olen Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö ja korkeakoulututkintoni (4 v) olen suorittanut Suomessa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Lisäkoulutuksia minulla on mm.

  •     NLP- practioner; terveys- ja terapia suuntautunut / valmentaja (2012)
  •     Syvärentoutusvalmentaja SHL (2018)
  •     EFT- tunnetyöskentelyvalmentaja (2018)
  •     McKenzie A, B, C, D tekniikat manuaaliseen hoitoon (2010)
  •     Neuraalikudoksen mobilisointi manuaaliseen hoitoon (2011)
  •     Kinesioteippaus (2015)
  •    Erikoistuminen koirien tules-sairauksiin, tutkimiseen, hoitoon ja  ennaltaehkäisyyn (2017)
  •   Memomat® = Muistimatto- ohjaaja (2019)

Niska- ja erilaiset selkäkivut ovat nykypäivänä merkittävimmät syyt saapua naprapaatin vastaanotolle. Päänsäryt, huimaukset, pään kääntymisongelmat, sormien ja varpaiden puutumiset, käsien ja polvien kiputilat,  lihas- ja hermo-ongelmat ovat myös yleisiä syitä saapua vastaanotolle.

Alaselkäkipu on vaiva, josta kärsii noin 80-90 % ihmisistä. Oikeilla hoitomuodoilla voidaan selkää kuitenkin tuloksekkaasti hoitaa. Suurin osa työttömyyseläkkeistä ja sairauspoissaoloista johtuu juuri lanneselän kiputiloista.

Vain harva ihminen elää tuntematta lainkaan kipua tai siihen liittyvää kärsimystä ja toimintakyvyttömyyttä. Kivun kokeminen on kuitenkin henkilökohtaista ja aina yksilöllistä, joten sen vaikutus ihmissuhteisiin, mielialaan sekä työ- että toimintakykyyn on laajakirjoista.

Kivusta on vaikea kertoa niin, että kokee tulevansa ymmärretyksi oikein, siksi kipuun on kehitetty erilaisia mittareita, joilla kivun määrää voitaisiin jollain tasolla ymmärtää. Naprapatia pyrkii selvittämään kivun aiheuttajan ja vaikuttamaan siihen erilaisin keinoin.
Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista ja silloin hoidetaan oireen mukaisesti.

Ihminen on psykofyysishenkinen kokonaisuus, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Arjen haastavat tilanteet kuten stressi, jota ei osaa tai onnistu purkamaan, alituinen paine ja vaativuus, saavat kivutkin tuntumaan paljon suuremmilta ja niiden kanssa on hankala elää. Tästä johtuen, olen erikoistunut myös mentaalipuolen valmennuksiin, syvärentoutuksen sekä EFT- Emotional Freedom Techniques valmennuksen kautta pystyy hyvin tehokkaasti helpottamaan stressiä, jännityksiä, kiputiloja, ahdistusta, riippuvuuksia ja saamaan työkalut arjen kiireen, stressin ja kivun helpottamiseen.

Dual Tasking metodia on tutkittu paljon. Japanilaisen Hiroyuki Shimadan tutkijaryhmän tieteellisen tutkimuksen pohjalta, jossa koeryhmä (MCI) teki 1,5h erilaisia liike- ja muistiharjoituksia kerran viikossa vuoden ajan ja tutkimustuokset olivat erittäin lupaavia muistitoimintojen parantumisen ja hippokampuksen koon / kasvun suhteen. Tästä kehittyi Memomatto® harjoittelu.

Miksi aivot kiinnostavat minua, siksi, että mm. muistisairaudet vaikeuttavat ja heikentävät kognitiivisia toimintojamme ja se liittyy selkeästi myös tules- puolelle.

Kivuttomuus parantaa elämänlaatua, tuo iloa, auttaa jaksamaan, puhumattakaan sen positiivisesta vaikutuksesta ympäristöön.

Nauttikaamme siis kivuttomasta liikkumisesta ja arjesta!