MUISTIMATTO RYHMÄT


MemoMat eli muistimatto harjoittelun tavoite on pitää huolta muistista ja aivoterveydestä. Muistimatto-harjoittelu pyrkii ennaltaehkäisemään muistihäiriöitä ja ylläpitämään harjoittajan kognitiivisia (toiminallisia) kykyjä sekä lisäämään harjoittajan sosiaalista aktiviisuutta, elämäniloa ja kokonaisvaltaista terveyttä.

Muistimatto idea perustuu japanilaisen professori Hiroyuki Shimadan tutkijäryhmän tieteelliseen tutkimukseen, jossa koeryhmä (MCI) teki 1,5h erilaisia liike- ja muistiharjoituksia kerran viikossa vuoden ajan. Tutkimustulokset olivat erittäin lupaavia muistitoimintojen parantumisen ja hippokampuksen koon / kasvun suhteen. Muistimatto harjoittelu perustuu siis tämän professorin tutkimuksiin siitä, miten dual-tasking menetelmä ennaltaehkäisee muistisairauksia, ylläpitää kognitiivisia taitoja, harjotuttaa tasapainoa ja koordinaatiota. Harjoittelun tavoite on siis pitää huolta aivoterveydestä ja muistista. Harjoittelu sopii myös nuorille, ei ainoastaan +60 vuotiaille.

Muistimatto- harjoitus aloitetaan aktivoimalla aivoja ja treenamalla muistia. Tämän jälkeen tehdään fyysinen, koko kehoon vaikuttava kehollinen harjoitus. Naprapaattina huomioin ryhmän tilanteen tules- kykyjen osalta ja silloin fyysiset harjoitteet ovat erilaisia selän toimintaa tukevia harjoitteita kuten venytyksiä, keskivartaloa tukevia harjoitteita sekä liikkuvuutta lisääviä harjoitteita. Lopuksi keho rentoutetaan ja mieli hiljennetään progressiivista syvärentoutusharjoitetta hyväksi käyttämällä.

Muistimatto harjoittelun perusidea on yhdistää liike ja muistia harjoittava tehtävä (dual tasking). Harjoittelussa käytetään aina tähän tarkoitukseen suunniteltua Muistimattoa, jossa on 24 ruutua, numeroa, kirjainta sekä 4 eri väriä. Muistimatolla liikutaan erilaisten askelkuvioiden mukaisessa järjestyksessä. Askelkuvio on harjoituksen perusta. Muistitehtävät = liikkeen aikana toistetaan numeroista, kirjaimista, väreistä, symboleista, sana- ja laskutehtävistä muodostettavia erilaisia aivoja aktivoivia tehtäviä.

Muistimatto harjoitus on helppo toteuttaa ja se sopii kaikille perusterveille, eli henkilöille, joilla ei ole diagnosoitua muistisairautta ja heille, jotka pystyvät suorittamaan liikunnallisia harjoitteita lattiatasossa sekä seisoen. Myös liikuntarajoitteiset pääsevät harjoittamaan muistiaan nyt uuden sylissä pidettävän maton avulla.

Ryhmät kootaan aina sen mukaan, mikä on lähtökohta liikkumisen suhteen.

Mikäli haluat työpaikallesi tyky- päiväksi Muitimatto – tilaisuuden, ota yhteyttä, järjestän ilmaisen infotilaisuuden.

MUISTIMATTO HARJOITTELUPAIKAT OVAT: PISPALAN MUMMULA https://pispalanmummula.fi/ sekä Oriveden Kuntokeskus Kuntokuume. www.kuntokuume.fi

  • 4 x Muistimatto® tutustumis harjoittelusarja. Kesto 60 min.
  • Tämä 4 x kokeilusarja mahdollistaa siirtymään jatkuvaan, kerran viikossa tapahtuvaan harjoitteluun kevätkaudella sekä syyskaudella. Kevätkaudella ja syyskaudella on 9 harjoittelukertaa kerran viikossa vaatii sitoutumisen. Sis. pidemmät harjoittelu osiot sekä lisäksi sanallisen muistitestin joka harjoituskerran alussa ja lopussa. Keväällä opetellaan askelsarjoja 1-2 ja syyskaudella askelsarjoja 3-4 + vaikeutamme muistitehtäviä tasaisesti ja ryhmän tason mukaisesti. Kesto 90 min.
  • Kevätkausi 9 harjoittelukertaa.
  • Syyskausi 9 harjoittelukertaa.
  • Vaihtoehtoisesti 9 harjoittelukertaa, toteutettuna intensiivisenä 5 viikon kurssina, harjoittelukerrat 2 x viikossa.

Yhdistykset, ryhmät ja seurat voivat kysyä erikseen juuri heille sopivaa tarjousta.