Syvärentoutus / EFT- valmennus


SYVÄRENTOUTUS JA EFT- VALMENNUS

Ihminen on psykofyysishenkinen kokonaisuus. Usein meiltä unohtuu, että myös MIELI on eräänlainen lihas, joka vahvistuu harjoittelemalla. Treenattu mieli kannattelee meitä kriisitilanteissa ja kivun keskellä paremmin kuin treenatut pakarat!

Omien voimavarojen vahvistaminen on aina ihmisestä itsestään lähtevä prosessi.

Pysähdy siis itsesi äärelle!

Mieti minkälaisia voimavaroja juuri sinä kaipaat arkeesi? Yksilölliset syvärentoutukset ja EFT- valmennus ovat juuri sinulle suunniteltuja ja sinun tavoitteitasi tukevia.

Ohjattu suggestopohjainen syvärentoutus

Jaksamisen haasteena ei useinkaan ole yksistään stressin määrä. Väsymisen ja kehon selittämättömien kipujen syynä voi olla myös riittämätön palautuminen kehon ja mielen kuormituksesta. Säännöllinen rentoutuminen auttaa kehoasi ja mieltäsi palautumaan liiallisesta kuormituksesta ja stressistä.

Syvärentoutuksen jälkeen tunnet olosi virkistyneeksi ja levänneeksi, unenlaatusi paranee ja huomaat positiivisia vaikutuksia vielä seuraavinakin päivinä. Rentoutuminen palauttaa aivosi normaalitilaan stressin aiheuttamasta ylivirittyneisyydestä ja “henkiinjäämisen toimintatilasta”. Tämän ansiosta luovuudellesi ja ongelmanratkaisukyvyllesi tulee enemmän tilaa, ja parannat omaksumis- ja keskittymiskykyäsi. Pystyt harjoittelemaan, esiintymään, kilpailemaan ja toimimaan kaikilla tasoilla rennosti, ilman paineita, tuloksekkaasti.

Voit yhdistää rentoutumisen osaksi päivääsi vaikka lounastauolla (opetan nopeat tekniikat tähän), tai voit palautua kiireisen työpäivän jälkeen tai aloittaa viikonlopun leppoisasti rentoutuksessa. Syvärentoutus on myös ihanaa hemmottelua loman alkuun. Voit ottaa halutessasi ystäväsi tai puolisosi mukaan tai tulla pienellä ystäväporukalla, sekin onnistuu.

Rentoutusohjauksessa ohjaajan lempeä, pehmeä ääni ja miellyttävä taustamusiikki ohjaavat sinut kehorentoutuksen kautta positiivisiin mielikuviin. Näillä mielikuvilla voit vahvistaa omaa jaksamistasi, omia voimavarojasi, saat tukea tavoitteillesi ja tätä kautta lisäät kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Syvärentoutukseen sisältyy toiveesi mukaisia voimaannuttavia lauseita ja oivalluttavia ajatusmalleja, joilla voit esimerkiksi vahvistaa voimavarojasi, tukea elämäntapamuutostasi tai parantaa rentoutumiskykyäsi ja unenlaatua.
Rentoutus lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia, lievittää stressiä, opettaa oman kehon kuuntelua, kehittää kykyä mielikuvatyöskentelyyn, vahvistaa omien voimavarojen hyödyntämistä ja edistää itsetuntemusta.

Ohjatussa rentoutuksessa opit rentouttavaa hengitystä sekä vahvistat kehon ja mielen yhteyttä rentoutumisessa. Näin kehität rentoutumisen taitojasi ja voit hyödyntää rentoutusohjauksen menetelmiä myöhemmin myös omissa rentoutumisen hetkissäsi.
Rentoutushetkessä käytetään erilaisia tekniikoita kuten NLP- tekniikkaa, mielikuvaharjoitteita, erilaisilla tarinoita, jotka tukevat sinun tavoitteita. Hengitystekniikka ohjaa sinut kehorentoutukseen lihas lihakselta, musiikkiavusteisesti ja tarvittaessa liikeavusteisesti.

Rentoutumisen voi oppia kun sen opetettelee ohjatusti, sinun lähtökohdistasi ja sinun omaan tahtiisi.
Rentoutuminen purkaa stressiä ja kuormitusta ja tasapainottaa niiden vaikutuksia riippumatta siitä, mikä ne on aiheuttanut. Rentoutumisella on positiivinen vaikutus sympaattisen hermoston toiminnan laskemiseen ja samalla se vaikuttaa parasympaattisen hermoston toiminnan aktivoitumiseen. Aivojen kemiallinen toiminta tasapainottuu ja mm. kivun tuntemukset vähenevät. Univajeen vaikutukset pienenevät ja uuden tiedon omaksumiskyky paranee.

Rentoutumisvalmennus tapahtuu vastaanotollani yksilöllisesti. Silloin käydään läpi sinun lähtökohtasi ja kartoitetaan tavoitteesi rentoutukselle.

EFT-tapping menetelmä

EFT- (Emotional Freedom Techniques) on stressin fyysisiä ja psyykkisiä ilmenenismuotoja helpottava menetelmä, jota on myös tutkittu laajalti. Käyttökohteina on ollut erityisesti ahdistus, pelot ym. kuormittavat tunteet sekä traumaperäinen stressihäiriö. Näiden osalta tutkimusnäyttö on jo vahvaa, ja lisäksi on tutkittu mm. EFT:n vaikuttavuutta kivunhoidossa sekä esim. opiskelustressin ja tenttijännityksen helpottamisessa.

EFT on kokemuksellinen kehomieli-menetelmä, jossa pyritään pysähtymään oman kokemuksen äärelle tarkastelemaan tunteiden, ajatusten ja kehoreaktioiden välistä yhteyttä. EFT sisältää elementtejä mm. mindfulnesista ja NLP:stä. Erityiseksi menetelmän tekee se, että kun akupisteitä stimuloidaan ja samanaikaisesti ollaan hyväksysvästi läsnä itselle, lähettää stimulaatio rauhoittavia signaaleja aivojen pelosta ja uhkasta vastaavalle aivojen mantelitumakkeelle -> rauhoittuminen voi alkaa.

EFT ei hävitä tunnekokemuksiamme, vaan sen avulla opimme kohtaamaan vaikeitakin tunteita rauhassa ja turvallisessa tilanteessa. Tunteiden vapautuminen tarkoittaa enemmänkin sitä, ettemme paina tunteitamme ihon alle syvälle kehoon, jolloin ne alkavat kuluttaa sisäisiä ja ulkoisia voimavarojamme ja tätä kautta lisätä tai edesauttaa mm. kiputilojen syntymistä. Voimme hyväksyä ja kohdata kaikki tunteemme juuri sellaisina kuin ne ovat ja auttaa kehoa siinä, että tunteilla on vapaus mennä ja tulla vapaasti.

Katso uudet Ajatuksenvirta sivut http://www.ajatuksenvirta.fi