Rentoutushoidot


SYVÄRENTOUTUS JA EFT- VALMENNUS

Ihminen on psykofyysishenkinen kokonaisuus. Usein meiltä unohtuu, että myös MIELI on eräänlainen lihas, joka vahvistuu harjoittelemalla. Treenattu mieli kannattelee meitä kriisitilanteissa ja kivun keskellä paremmin kuin treenatut pakarat!

Omien voimavarojen vahvistaminen on aina ihmisestä itsestään lähtevä prosessi.

Alla sinulle kehorentoutus, ole hyvä!

Ohjattu syvärentoutus

Jaksamisen haasteena ei useinkaan ole yksistään stressin määrä. Väsymisen ja kehon selittämättömien kipujen syynä voi olla myös riittämätön palautuminen kehon ja mielen kuormituksesta. Säännöllinen rentoutuminen auttaa kehoasi ja mieltäsi palautumaan liiallisesta kuormituksesta ja stressistä.

Rentoutusohjauksessa ohjaajan lempeä, pehmeä ääni ja miellyttävä taustamusiikki ohjaavat sinut kehorentoutuksen kautta positiivisiin mielikuviin. 

Rentoutumisella vaikutetaan parasympaattisen hermoston toiminnan aktivoitumiseen. Aivojen kemiallinen toiminta tasapainottuu ja mm. kivun tuntemukset vähenevät. Univajeen vaikutukset pienenevät ja uuden tiedon omaksumiskyky paranee.

EFT-tapping menetelmä

Alla maistiainen miten EFT- itsenaputtelu toimii.

EFT- (Emotional Freedom Techniques) on stressin fyysisiä ja psyykkisiä ilmenenismuotoja helpottava menetelmä, jota on myös tutkittu laajalti. Käyttökohteina on ollut erityisesti ahdistus, pelot ym. kuormittavat tunteet sekä traumaperäinen stressihäiriö. Näiden osalta tutkimusnäyttö on jo vahvaa, ja lisäksi on tutkittu mm. EFT:n vaikuttavuutta kivunhoidossa sekä esim. opiskelustressin ja tenttijännityksen helpottamisessa.

EFT on kokemuksellinen kehomieli-menetelmä, jossa pyritään pysähtymään oman kokemuksen äärelle tarkastelemaan tunteiden, ajatusten ja kehoreaktioiden välistä yhteyttä. EFT sisältää elementtejä mm. mindfulnesista ja NLP:stä. Erityiseksi menetelmän tekee se, että kun akupisteitä stimuloidaan ja samanaikaisesti ollaan hyväksyvästi läsnä itselle, lähettää stimulaatio rauhoittavia signaaleja aivojen pelosta ja uhkasta vastaavalle aivojen mantelitumakkeelle -> rauhoittuminen voi alkaa.

Access Bars hoito

Access Bars® on hoito, jossa päässä, käsissä ja jaloissa olevia 32 energiapistettä kevyesti koskettaen/painaen stimuloidaan positiivia muutoksia aivoissa ja eheytetään stressin, ajatusten ja tunteiden sähkömagneettisia osia. Hoidon jälkeen olo on kevyt ja kuten asiakkaat sanovat, ”pää on tyhjä”.

Asiakkaiden kertomaa on myös hoidon jälkeinen hyvä uni ja päänsärky sekä niska/hartiaseudun jäykkyyden poistuminen. Hoidon rentouttava vaikutus on hyvä kokeilla, jotta tietää sopiiko se juuri sinulle.