Rento ohjaaja ja rento ohjattava


Tämä osio on tarkoitettu Sinulle, joka haluat saada apua esimerkiksi jännittämiseen, keskittymiskyvyn parantamiseen tai oman elämän hallintaan. Oman itsesi kautta voit myös helpottaa arjessa toimimista koirasi kanssa. Nyt Sinun on mahdollista oppia rentoutumaan ohjatusti omista lähtökohdistasi ja omaan tahtiisi.

Syvärentoutumisesta on apua Sinulle, joka haluat harrastaa tai kilpailla koirasi kanssa mahdollisimman rennosti, mutta tuloksekkaasti. Aivan yhtä hyvin syvärentoutuminen sopii Sinulle, joka haluat vain nauttia koirasi kanssa ulkoilusta ilman pelkotiloja ja stressiä muista koirista tai yllättävistä häiriötekijöistä.

Mielen ja ajatusten hallintaa harjoitetaan käyttäen erilaisia NLP- tekniikoita, vahvoja suggestioita ja mielikuvaharjoitteita. Kehorentoutus sekä oikean hengitystekniikan oppiminen ovat keskeisessä roolissa rentoutumisen kannalta. Rentoutumista lisää ja tehostaa tietynlainen hengitysharjoite, jolla saadaan aikaan hyvinkin tehokas reflektoorinen lihaksiston aktivointi alipainetekniikalla sekä fysiologisia muutoksia (vagushermon toiminta). Edellä mainittuja tekniikoita käytetään syvärentoutumisessa asiakkaan tarpeista riippuen.

Rentoutuminen purkaa stressiä ja kuormitusta sekä tasapainottaa niiden vaikutuksia riippumatta siitä, mikä ne on aiheuttanut. Rentoutuminen vaikuttaa rauhoittavasti sympaattisen hermoston toimintaan. Vastaavasti taas parasympaattisen hermoston toiminta aktivoituu. Myös aivojen kemiallinen toiminta tasapainottuu, kivun tuntemukset vähenevät, univajeen vaikutukset pienenevät ja uuden tiedon omaksumiskyky paranee.

Rentoutushetkiä toteutetaan yksilörentoutuksina, pienryhmissä (4-6 henkilöä), rotukohtaisissa ryhmissä sekä erityisryhmissä. Rentoutushetken päätteeksi asiakas saa mukaansa ohjeistuksen kotona toteutettavaan rentoutusharjoitukseen.