Koirien hoito nyt mahdollista Tampereen keskustassa, Koskipuistossa,  Horse & Human Balancen http://horsehumanbalance.com tiloissa alkaen kevät 2024.

Mikäli keskustaan pääseminen tuottaa vaikeutta tai koirasi ei voi kulkea rappusia, niin hoidan karvakorvia tarvittaessa myös kotikäynteinä Kangasala – Tampere akselilla.

Muualla Suomessa koiria hoitavat kollegat löydät sivun alareunasta.

Olen kasvanut perheessä, jossa on aina ollut koiria. Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Itselläni on ollut kaksi tiibetinterrieriä, Nemo (Kiranas Jawahar) ja Nessi (Natashan DÓro Margehrita). Kuvassa vasemmalla puolellani poseeraa 4-vuotias Nessi ja oikealla 6-vuotias Nemo, joka siirtyi sateenkarille noin vuosi sitten.

Ennen Nessin hankkimista harrastimme Nemon kanssa ahkerasti näyttelyitä. Tavoitteemme näyttelyiden suhteen toteutui, kun Nemo valittiin Suomen muotovalioksi. Tämän saavutuksen jälkeen harrastimme useita eri lajeja, mukaan lukien nose-work, metsäjälki, rally-toko, agilityn alkeet, doboa sekä koiratanssi. Samojen lajien parissa olen jatkanut Nemon jälkeen myös Nessin kanssa. Molempien koirien mieliharrastukseksi on osoittautunut nenätyöskentely.

Miksi kiinnostuin koirien hoitamisesta?

Valitettavasti molemmat koirani ovat kärsineet erilaisista vaivoista elämänsä aikana. Osaa ongelmista on kyetty hoitamaan lääkkeillä ja ruokavalioon tehdyillä muutoksilla. Kaikki vaivat eivät kuitenkaan ole olleet hoidettavissa edellä mainituin keinoin, joten olen oppinut huomioimaan hyvinkin tarkasti koirieni käytöstä, kuten esimerkiksi outoja liikkeitä, ontumista, takajalkojen kirputtamista, liikkumattomuutta, ravistelua, tassujen puremista, istuma- ja seisoma-asentoja sekä hyppäämisvaikeutta. Pikkuhiljaa olen alkanut seurata myös muiden koirien liikkeitä ja asentoja, sekä miettiä mahdollisia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia.

Koirien vastaanotto kotihoitokäynteinä Kangasala-Tampere akselilla sekä Tampereen keskustassa Horse & Human Balancen tiloissa http://horsehumanbalance.com.

Tarjoan apua erilaisiin koirien tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Näihin lukeutuvat lihas-, nikama-, jänne- sekä nivelperäiset jännitys- ja kiputilat.

HUOMIO:
Jotta hoitotilanne olisi mahdollisimman rauhallinen ja positiivinen, sekä koiran kannalta rento, vastaanotolle voi tulla vain yksi perheenjäsen koiran mukana.

Muistathan, ettei sairasta (esim. kuumeista tai vatsataudista kärsivää) koiraa voi hoitaa. Mahdolliset eläinlääkärin tutkimuksia ja hoitoa edellyttävät oireet ja sairaudet (esimerkiksi tartuntataudit ja infektiot) tulee hoitaa ensisijaisesti kuntoon ennen hoitoon saapumista. Vasta tämän jälkeen voidaan siirtyä turvallisesti selvittämään lihas-, nikama- ja nivelperäisiä ongelmia.

Mikäli koirasi sairastuu, tulee hoitoajan peruminen tehdä hyvissä ajoin, mieluiten jo hoitoaikaa edeltävänä päivänä.

Muut Suomen naprapaatit, jotka hoitavat samoilla menetelmillä: