On aikoja jolloin asiat muuttuvat. Nyt on se hetki, kun asiat ovat muuttuneet ja on tehtävä uusia päätöksiä.

Siirryn pois hoitotyöstä 1.1.2023 ainakin kevään ajaksi.

Kiitos kaikille kuluneista vuosista ja toivon koirille kaikkea hyvää ja ennen kaikkea terveyttä.

Koiria hoitavat kollegat löydät sivun alareunasta.

Hyvää loppuvuotta kaikille!

T Katja

Olen kasvanut perheessä, jossa on aina ollut koiria. Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Itselläni on ollut kaksi tiibetinterrieriä, Nemo (Kiranas Jawahar) ja Nessi (Natashan DÓro Margehrita). Kuvassa vasemmalla puolellani poseeraa 4-vuotias Nessi ja oikealla 6-vuotias Nemo, joka siirtyi sateenkarille noin vuosi sitten.

Ennen Nessin hankkimista harrastimme Nemon kanssa ahkerasti näyttelyitä. Tavoitteemme näyttelyiden suhteen toteutui, kun Nemo valittiin Suomen muotovalioksi. Tämän saavutuksen jälkeen harrastimme useita eri lajeja, mukaan lukien nose-work, metsäjälki, rally-toko, agilityn alkeet, doboa sekä koiratanssi. Samojen lajien parissa olen jatkanut Nemon jälkeen myös Nessin kanssa. Molempien koirien mieliharrastukseksi on osoittautunut nenätyöskentely.

Miksi kiinnostuin koirien hoitamisesta?

Valitettavasti molemmat koirani ovat kärsineet erilaisista vaivoista elämänsä aikana. Osaa ongelmista on kyetty hoitamaan lääkkeillä ja ruokavalioon tehdyillä muutoksilla. Kaikki vaivat eivät kuitenkaan ole olleet hoidettavissa edellä mainituin keinoin, joten olen oppinut huomioimaan hyvinkin tarkasti koirieni käytöstä, kuten esimerkiksi outoja liikkeitä, ontumista, takajalkojen kirputtamista, liikkumattomuutta, ravistelua, tassujen puremista, istuma- ja seisoma-asentoja sekä hyppäämisvaikeutta. Pikkuhiljaa olen alkanut seurata myös muiden koirien liikkeitä ja asentoja, sekä miettiä mahdollisia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia.

Koirien vastaanotto Kalevassa, Sarvijaakonkatu 32, Tampere

Tarjoan apua erilaisiin koirien tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Näihin lukeutuvat lihas-, nikama-, jänne- sekä nivelperäiset jännitys- ja kiputilat.

HUOMIO:
Jotta hoitotilanne olisi mahdollisimman rauhallinen ja positiivinen, sekä koiran kannalta rento, vastaanotolle voi tulla vain yksi perheenjäsen koiran mukana.

Muistathan, ettei sairasta (esim. kuumeista tai vatsataudista kärsivää) koiraa voi tuoda vastaanotolle.
Mahdolliset eläinlääkärin tutkimuksia ja hoitoa edellyttävät oireet ja sairaudet (esimerkiksi tartuntataudit ja infektiot) tulee hoitaa ensisijaisesti kuntoon ennen vastaanotolle saapumista. Vasta tämän jälkeen voidaan siirtyä turvallisesti selvittämään lihas-, nikama- ja nivelperäisiä ongelmia.

Mikäli koirasi sairastuu, tulee hoitoajan peruminen tehdä hyvissä ajoin, mieluiten jo hoitoaikaa edeltävänä päivänä.

Muut Suomen naprapaatit, jotka hoitavat samoilla menetelmillä: