UUTTA: +50 vuotiaille tarkoitettu MemoMat®-muistimatto harjoittelu = aivotreeni + keholliset harjoitteet


MemoMat eli muistimatto harjoittelun tavoite on pitää huolta muistista ja aivoterveydestä. Muistimatto-harjoittelu pyrkii ennaltaehkäisemään muistihäiriöitä ja ylläpitämään harjoittajan kognitiivisia (toiminallisia) kykyjä sekä lisäämään harjoittajan sosiaalista aktiviisuutta, elämäniloa ja kokonaisvaltaista terveyttä.

Muistimatto- harjoitus aloitetaan aktivoimalla aivoja ja treenamalla muistia. Tämän jälkeen tehdään fyysinen, koko kehoon vaikuttava kehollinen harjoitus. Naprapaattina huomioin ryhmän tilanteen tules- kykyjen osalta ja silloin fyysiset harjoitteet ovat erilaisia selän toimintaa tukevia harjoitteita kuten venytyksiä, keskivartaloa tukevia harjoitteita sekä liikkuvuutta lisääviä harjoitteita. Lopuksi keho rentoutetaan ja mieli hiljennetään progressiivista syvärentoutusharjoitetta hyväksi käyttämällä.

Muistimatto harjoittelun perusidea on yhdistää liike ja muistia harjoittava tehtävä (dual tasking). Harjoittelussa käytetään aina tähän tarkoitukseen suunniteltua Muistimattoa, jossa on 24 ruutua, numeroa, kirjainta sekä 4 eri väriä. Memomatolla liikutaan erilaisten askelkuvioiden mukaisessa järjestyksessä. Askelkuvio on harjoituksen perusta. Muistitehtävät = liikkeen aikana toistetaan numeroista, kirjaimista, väreistä, symboleista, sana- ja laskutehtävistä muodostettavia erilaisia aivoja aktivoivia tehtäviä.

MemoMat harjoitus on helppo toteuttaa ja se sopii kaikille perusterveille, eli henkilöille, joilla ei ole diagnosoitua muistisairautta ja heille, jotka pystyvät suorittamaan liikunnallisia harjoitteita lattiatasossa sekä seisoen.

Mikäli haluat työpaikallesi tyky- päiväksi MemoMat – tilaisuuden, ota yhteyttä, järjestän ilmaisen infotilaisuuden.

Mikäli koet, että haluat testata MemoMat harjoittelua- ota yhteyttä, saat ilmaisen tututumiskerran vastaanotollani.

Pienryhmät 4 kerran sarja, ovat mahdollisia Kangasalla. Tampereella pienryhmä mahdollisuus ensi vuoden puolella, tammikuusta alkaen.