Koirille koirafysio


Arcanum-menetelmällä nämäkin kaverukset pysyvät vetreinäOlen kasvanut perheessä, missä on aina ollut koiria. Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Itselläni on ollut ja on tälläkin hetkellä kaksi Tiibetinterrieriä (paimenkoira), Nemo 6 vuotias ”Kiranas Jawahar”, kuvissa musta) ja Nessi 3 vuotias ”Natashan Dóro Margherita”.

Olen harrastanut Nemon kanssa näyttelyitä ahkerasti ennen Nessin tuloa ja saavutimmekin tavoitteemme eli Suomen muotovalion tittelin, jonka jälkeen aloitimme harrastamaan vaihdellen eri lajeja Nemon kiinnostuksen mukaan. Seuraavat lajit ovat tulleetkin meille jo tutuiksi: Nose Work nenätyöskentely, metsäjälki, rally-toko, agilityn alkeet, doboa ja olemme me kokeilleet koiratanssiakin. Nessin kanssa teen kaikkea samaa kun Nemonkin kanssa. Molempien koirien mieliharrastus on nenätyöskentely.

 

Miksi kiinnostuin koirien hoitamisesta?

Molemmilla koirillani on ikävä kyllä kaikenlaista vaivaa. Osaan ongelmista olemme saaneet avun lääkkeistä ja ruokavalio muutoksilla. Osa vaivoista on kuitenkin säilynyt ja siksi olen alkanut katsoa koiriani eri ”silmällä”. Olen huomioinut koirieni outoja liikkeittä, ontumisia, takajalkojen kirputtamista, liikkumattomuutta, istuma- ja seisoma-asentoja ja hyppäämisvaikeutta. Olen myös huomannut seuraavani kaikkien koirien liikkeitä ja asentoja, ja miettinyt mahdollisia ongelmia tuki- ja liikuntaelin puolella.

 

Koirien vastaanotto Kangasalla Koirapalvelu Taidoggaan tiloissa (vastaanottoni siirtyy 1.11.2018 uuteen osoitteseen Tarpilankuja 6B, Kangasala sekä Tampereella, Eläinklinikka Timantissa keskiviikkoisin alkaen 31.10.2018).

Tarjoan apua koirien erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin eli lihas-, nikama-, jänne ja nivelperäiset jännitys- ja kiputilat.

HUOMIO:
Jotta hoitotilanne olisi mahdollisimman rauhallinen ja koiran kannalta rento ja positiivinen, vastaanotolle voi tulla vain yksi perheenjäsen koiran mukana.

Muistathan, ettei sairasta esim. kuumeista tai vatsatautista koiraa voi tuoda vastaanotolle.
Eläinlääkärin tutkimista ja hoitoa edellyttävät oireet ja sairaudet, tartuntataudit ja infektiot tulee hoitaa ensin kuntoon ja vasta sitten, tämän jälkeen voidaan siirtyä selvittelemään lihas- ja nivelperäisiä ongelmia.

Mikäli koirasi sairastuu niin hoitoajan peruminen tulee tehdä tekstiviestillä hyvissä ajoin, mieluiten edellisenä päivänä.

 

Muut Suomen naprapaatit, jotka hoitavat samoilla menetelmillä ovat: